Jesenná a zimná ponuka kurzov na Lukovom dvore

Jesenná a zimná ponuka kurzov na Lukovom dvore
23. septembra 2022 andreas

Prinášame ponuku kurzov, ktoré sa uskutočnia v DUCHOVNOM CENTRE LUKOV DVOR v Nitre alebo online formou. Úplný popis kurzov, ako aj prehľad kurzov na celý rok 2022, nájdete na webovej stránke www.misionari.sk/courses, kde sa môžete aj prihlásiť.

Zároveň dávame do pozornosti novú knihu od p. J. Hegglina: „Hľadajte najprv Božie kráľovstvo“. Knihu pripravoval na základe rovnomenných duchovných cvičení, ktoré viedol na Lukovom dvore. Viac informácií a možnosť zakúpenia nájdete na tomto odkaze

September 2022:

Úzkosť, OCD, škrupulozita – ako ďalej III. – online (30.09.2022 prihlásiť)

Nové impulzy a informácie pre osobný i duchovný život, týkajúce sa úzkosti a OCD.  Priestor bude aj na otázky a odpovede, na stretnutí bude psychologička i kňaz. Prihlásiť sa možno na všetky 3 stretnutia v roku 2022, ale aj na jediné z nich.

Október 2022:

AJ TVOJE UTRPENIE MÁ ZMYSEL (ONLINE) (28.10.2022 prihlásiť)

Webinár (online prednáška s besedou) zo série Psychologických večerov na Lukovom Dvore.

Aj z kameňov na ceste možno postaviť katedrálu. Život niekedy nejde podľa našich predstáv, je naplnený ťažkosťami, ktoré sa môžu zdať neznesiteľné a nezmyselné. Ako nabrať silu a nanovo povedať „áno“ svojmu životu, ktorý je napriek všetkému hoden žitia?

November 2022:

ZNEJÚCE SLOVO OTCA – GREGORIÁNSKY CHORÁL (04.11.2022 – 06.11.2022 prihlásiť)

Gregoriánsky chorál je najstarší liturgicky prejav Cirkvi. Interpretuje biblické Slovo a modlitby. Kurz umožňuje pomocou spevu zažiť uzdravujúcu dimenziu Božieho Slova.

UZDRAVENIE ZO ZÁRMUTKU (11.11.2022 – 13.11.2022 prihlásiť)

Žiaľ je zdravá, životne dôležitá reakcia na stratu a udalosti odlúčenia. Samotný čas ho však niekedy nevylieči.

Kurz je určený tým, ktorí nedávno prežili smrť milovaného človeka (dieťaťa, manžela, manželky, rodičov) alebo tým, ktorí si uvedomujú, že starý zármutok ešte nie je spracovaný.

Program nie je vhodný pre pacientov v akútnom štádiu psychického ochorenia.

UČME SA SPOLU STARNÚŤ (24.11.2022 – 27.11.2022 prihlásiť)

Pre pokojnú starobu je dôležité prijatie seba,  blížnych, odpustenie, zmierenie, ale aj otvorenosť Pánovi. Cieľom programu je utvárať spoločenstvo založené na budovaní vzájomných vzťahov, s Ježišom uprostred.

Okrem prednášok, budú do programu budú zaradené relaxačné a tvorivé aktivity.

SAMOTA A OSAMELOSŤ (ONLINE) (27.11.2022 prihlásiť)

Webinár (online prednáška s besedou) zo série Psychologických večerov na Lukovom Dvore.

„Nie je dobre človeku samému“. Napriek tomu je samota a osamelosť častou skúsenosťou. Ľudia, ktorí stratili blízkeho, tí, ktorým sa rozpadla rodina, ale tí, ktorí sú (ne)dobrovoľne slobodný. Osamelo sa môžeme cítiť aj vo vlastnej rodine či medzi ľuďmi. Ako nestratiť nádej? A ako prežiť osamelé vianočné sviatky?

December 2022:

NENÁSILNÁ KOMUNIKÁCIA II. (02.12.2022 – 04.12.2022 prihlásiť)

Naučili sme sa mnoho foriem „nepriateľskej komunikácie“, ktorá vedie k tomu, že sa správame a hovoríme spôsobom, ktorý zraňuje iných a aj nás samotných.

Víkend Nenásilnej komunikácie II. je určený pre tých, ktorí už absolvovali víkend Nenásilnej komunikácie I.

Pokračovanie kurzu je zamerané na praktické osvojenie si nadobudnutých poznatkov. Je možné prihlásiť sa a prísť opakovane na viaceré víkendy, keďže témy sú v každom z termínov rozličné. 


V prípade otázok neváhajte kontaktovať organizátorov (Tel: 0903 983 324).

Tím Duchovného centra Lukov dvor

The post Jesenná a zimná ponuka kurzov na Lukovom dvore appeared first on Zasvätený život.

(Zamyslenie zo stránky zasvatenyzivot.sk.)