Konfederácia politických väzňov ocenila staršie školské sestry v Okoličnom

Konfederácia politických väzňov ocenila staršie školské sestry v Okoličnom
2. júla 2022 andreas

V kláštore Kongregácie školských sestier sv. Františka v Okoličnom Konfederácia politických väzňov Slovenska a Ústav pamäti národa ocenili staršie sestry, ktoré tam žijú na odpočinku. Hlavným celebrantom svätej omše bol kňaz – františkán P. Tadeáš Mikuláš Král OFM, koncelebroval miestny kaplán Štefan Štellmach a počas nej bola v kaplnke vystavená nástenka s fotografiami a spomienkami sestier na internáciu.

Po svätej omši zástupca KPVS Peter Sandtner odovzdal sestrám Medailu za utrpenie, spôsobené komunistickým režimom a zástupca ÚPN Lukáš Obšitník im odovzdal dekréty veteránov protikomunistického odboja a pamätné medaily ÚPN. Za sestry sa poďakovala sr. Petra Mendrošová. V jedálni novicka Rachel predniesla dobovú báseň, odzneli spomienky sr. Petry Mendrošovej a miestna predstavená každej z internovaných sestier odovzdala kvet.

Medaily dostali sestry: sr. Viliama Mihalusová (bola aj väznená), sr. Petra Mendrošová, sr. Ludvika Kucková, sr. Mariola Dúbravcová, sr. Etela Ocilková, sr. Kristiána Šebestová, sr. Alojzia Fendeková a sr. Cecília Kýšková. Dekréty veteránov protikomunistického boli odovzdané aj in memoriam aj sestrám, ktoré od ich priznania zomreli. 

TK KBS informoval Peter Sandtner

The post Konfederácia politických väzňov ocenila staršie školské sestry v Okoličnom appeared first on Zasvätený život.

(Zamyslenie zo stránky zasvatenyzivot.sk.)