Pápež František, synodalita a Ecclesia semper reformanda – pozvánka na konferenciu

Pápež František, synodalita a Ecclesia semper reformanda – pozvánka na konferenciu
10. marca 2022 andreas

Teologická fakulta Katolíckej univerzity v Ružomberku v spolupráci s Xavier University, Cincinnati, USA, pripravila na 10. marca 2022 konferenciu Pápež František, synodalita a Ecclesia semper reformanda.

Synodalita má neodmysliteľné miesto v celých dejinách Cirkvi. Pápež František ostáva verný jej tradícii, a preto ju považuje za kľúčový prostriedok pre jej obnovu a reformu. Téme synodality sa bude venovať najbližšie zasadanie Synody biskupov, ktoré pápež zvolal na október 2023. Táto konferencia je príležitosťou pre odbornú diskusiu o synodalite a jej úlohe v ekleziológii, predovšetkým pre zachovanie starovekej praxe – Ecclesia semper reformanda. Pretože iba to, čo sa obnovuje, žije.

Konferencia sa bude konať v Aule sv. Košických mučeníkov na Teologickej fakulte KU v Košiciach (Hlavná 89, Košice).

Konferencia sa bude konať v Aule sv. Košických mučeníkov na Teologickej fakulte KU v Košiciach (Hlavná 89, Košice). Pripomíname, že vstup do budovy TF KU sa riadi režimom OTP a ROR, v interieri je povinný respirátor FFP 2.

Konferenciu bude možné sledovať aj online v slovenskom jazyku (tu), v angličtine (tu).

Pavol Hrabovecký, ku.sk

The post Pápež František, synodalita a Ecclesia semper reformanda – pozvánka na konferenciu appeared first on Zasvätený život.

(Zamyslenie zo stránky zasvatenyzivot.sk.)