ACN pozýva v pôste modliť sa za seminaristov a duchovné povolania

ACN pozýva v pôste modliť sa za seminaristov a duchovné povolania
2. marca 2022 andreas

Pápežská nadácia ACN – Pomoc trpiacej Cirkvi pozýva najbližší pôst prežiť v modlitbe za seminaristov a duchovné povolania.

„Prihláste sa na odber pôstneho kalendára, vďaka ktorému dostanete každý deň počas celého pôstu duchovnú obživu priamo na váš e-mail. Každý deň vám príde osobný príbeh jedného seminaristu. Môžete tak byť svedkami 40-tich skutočných odpovedí na Božie volanie z celého sveta a podporiť ich svojou modlitbou. V priebehu pôstu vám tiež zašleme tematickú krížovú cestu,“ uvádza Miroslav Dzurech, ktorý vedie Pápežskú nadáciu ACN – Pomoc trpiacej Cirkvi na Slovensku.

„Seminaristi potrebujú kvalitnú formáciu, veľa sily, skutočnej slobody a túžby po živom Bohu. Spojme sa preto duchovne s Cirkvou na celom svete, ktorá prostredníctvom nadácie ACN bude v tomto pôstnom období špeciálne podopierať budúcich kňazov. Ich úloha v našom svete je čoraz náročnejšia, no Boží hlas im znie jasne: „Choďte do celého sveta a hlásajte evanjelium všetkému stvoreniu.“ (Mk 16,15) Ďakujem vám za to, že vám nie sú ľahostajní naši bratia a sestry na celom svete, pretože mnohí pre svoju vieru trpia,“ píše Miroslav Dzurech.

Viac informácií je možné nájsť TU.

TK KBS, acn
Foto: Bernard Ondřej Mléčka, OFM

The post ACN pozýva v pôste modliť sa za seminaristov a duchovné povolania appeared first on Zasvätený život.

(Zamyslenie zo stránky zasvatenyzivot.sk.)