Sestra A. Smerilliová sekretárkou ad interim Dikastéria per ľudský rozvoj

Sestra A. Smerilliová sekretárkou ad interim Dikastéria per ľudský rozvoj
28. augusta 2021 andreas

Svätý Otec vymenoval rehoľnú sestru Alessandru Smerilliovú FMA do funkcie sekretára „ad interim“ Dikastéria pre integrálny ľudský rozvoj a za delegátku pre Vatikánsku komisiu COVID-19. Nahradí tak Mons. Bruna Marie Duffého a kňaza Augusta Zampiniho, ktorí doteraz pôsobili ako sekretár a prídavný sekretár spomínaného dikastéria, no obaja sa v súčasnosti vrátili do svojich diecéz.

Svätý Otec tak rozhodol, že vedenie Vatikánskej komisie COVID-19 bude mať nasledovné zloženie: kardinálPeter Turkson – prefekt Dikastéria pre integrálny ľudský rozvoj, sestra Alessandra Smerilliová FMA – dočasná sekretárka (ad interim) a kňaz Fabio Biaggio CS – podsekretár Sekcie pre migrantov a utečencov.

Pripomeňme, že 47-ročná Sr. Alessandra Smerilliová, členka Inštitútu dcér Márie Pomocnice (saleziánky), docentka politickej ekonómie na saleziánskej Pápežskej fakulte pedagogických vied Auxilium v Ríme, bola v marci 2021 menovaná za podsekretárku spomínaného dikastéria a od roku 2020 pôsobí ako koordinátorka operatívnej skupiny (task force) Vatikánskej komisie COVID-19.

Zdroj: RV, zk

The post Sestra A. Smerilliová sekretárkou ad interim Dikastéria per ľudský rozvoj appeared first on Zasvätený život.

(Zamyslenie zo stránky zasvatenyzivot.sk.)