Hokejová rozhodkyňa ukončila kariéru turnajom kňazov a zasvätených pred rokom v Detve

Hokejová rozhodkyňa ukončila kariéru turnajom kňazov a zasvätených pred rokom v Detve
12. februára 2021 andreas

Ako pozerá na roky na ľade hokejová rozhodkyňa Michaela Stehlíková, ktoré ukončila na výnimočnom turnaji kňazov a zasvätených? Prinášame vám jej odkaz hokejistom, s ktorými sa stretla na ľade v Detve vo februári 2020.


Život nám niekedy prináša chvíle, na ktoré jednoducho pripravení nie sme. Ak sú príjemné, prajeme si, aby trvali večnosť. Čo v prípade, ak patria do kategórie „neprosím si“? A čo ak patria do kategórie „život počkaj, ešte neviem“?

Len nedávno som sa zamýšľala, aké to asi bude, keď „zavesím korčule na klinec“. Čo bude dôvodom na odchod? Ako sa budem cítiť? Ako budem vedieť, že už nastal ten čas… Čas stiahnuť sa. Dnes už viem.

Človek to jednoducho cíti. Vnútorný krik, obavy a zdráhanie sa voči neopodstatneným strachom vystriedal pocit vnútorného pokoja, rozvahy a odhodlania spraviť najdôležitejšie rozhodnutie, aké som kedy počas mojej 20-ročnej kariéry dokázala spraviť.

Odišla som potichu. Bez kriku. Bez vzdoru. Bez obáv, či sa ešte niekedy vrátim, lebo mosty som za sebou nespálila. Spoznala som svet. Zažila olympiádu v Soči. Navnímala množstvo ľudí a jednými z posledných, ktorí mi navždy zostanú v pamäti, ste aj vy, milí hokejisti – rehoľníčky, rehoľníci, kňazi a priaznivci tohto nádherného dynamického športu.

Nemohla som uveriť, keď mi sestra Františka prednedávnom zvestovala, že už je to rok, čo sme si spolu zakorčuľovali v Detve. Akoby to bolo včera, čo každou jednou bunkou môjho tela prechádzala informácia o vašej húževnatosti, odhodlanosti, disciplinovanosti, bojovnosti a odvahe nevzdať sa.

Možno to bol pre niektorých len zhluk zápasov. Pre mňa to však boli chvíle, kedy vaša vrúcnosť, úcta, srdečnosť a najmä ocenenie mojej práce, aj dnes znamenajú viac ako veľa…

Michaela Stehlíková

The post Hokejová rozhodkyňa ukončila kariéru turnajom kňazov a zasvätených pred rokom v Detve appeared first on Zasvätený život.

(Zamyslenie zo stránky zasvatenyzivot.sk.)