V Starej Turej je výstava veľkoformátových fotografií spoločenstva fotografov Človek a Viera

V Starej Turej je výstava veľkoformátových fotografií spoločenstva fotografov Človek a Viera
29. septembra 2020 andreas

Spoločenstvo kresťanských fotografov Človek a viera pozýva na výstavu veľkoformátových fotografií do Mestského múzea v Starej Turej. Výstavu je možné navštíviť do 30. októbra 2020 počas otváracích hodín múzea. Návštevníci môžu vidieť takmer 30 fotografií dokumentujúcich život Cirkvi v Čechách i na Slovensku. Vstup je voľný.  

Človek a Viera je spoločenstvo kresťanských fotografov. Snaží sa o evanjelizáciu obrazom, zadarmo dodáva kvalitné fotografie účastníkom cirkevných obradov aj kresťanským médiám, systematicky dokumentuje náboženský život (na ich stránke nájdete viac ako 13 000 galérií), zabezpečuje v kostoloch fotografickú službu, ktorá nevyrušuje na bohoslužbách. V spoločenstve pôsobí 150 fotografov z Čiech a 6 zo Slovenska.

Spoločenstvo nadviazalo spoluprácu s Konferenciou biskupov Slovenska a zakladá slovenskú sekciu. Hľadá preto fotografov dobrovoľníkov zo všetkých regiónov Slovenska, ktorí by sa chceli k spoločenstvu pripojiť. Fotograf musí vlastniť aspoň základnú (bez)zrkadlovku. Ponuka pridať sa do spoločenstva Človek a viera je určená nielen skúseným profesionálom, ale aj nadšeným amatérom, ktorí sa pohybujú v cirkevnom prostredí a majú záujem slúžiť Bohu prostredníctvom svojich fotografií. Novým kolegom je ponúknuté zázemie, ktoré prispeje k ich fotografickému i duchovnému rastu, budú im poskytnuté zaujímavé príležitosti fotografovať i prakticky uplatniť ich zábery. Na prácu pri fotení pri bohoslužbách ich všestranne pripravia.

V prípade záujmu ich kontaktujte na clovekavira@gmail.com alebo zavolajte / pošlite SMS správu na číslo +420 731 137 271.

Bezplatnú prevádzku databázy Člověk a Víra môžete podporiť príspevkom na účet vedený v CZK: IBAN: CZ3755 0000 0000 0000 707938, SWIFT: RZBCCZPP

-fc-
Foto: Jaromír Mikulec, Človek a Viera

The post V Starej Turej je výstava veľkoformátových fotografií spoločenstva fotografov Človek a Viera appeared first on Zasvätený život.

(Zamyslenie zo stránky zasvatenyzivot.sk.)