Matka Ticha – Pápežské misijné diela pozývajú k októbrovej pobožnosti

Matka Ticha – Pápežské misijné diela pozývajú k októbrovej pobožnosti
16. septembra 2020 andreas

Koncom septembra bude distribuovaných takmer 5 000 ikon Matky Ticha, tým, ktorí sa zapojili do októbrovej pobožnosti. Veriaci z celého Slovenska vytvoria počas októbra modlitebnú sieť a budú vyprosovať milosti od našej Matky Ticha. Mária, ktorá si kladie ukazovák na ústa, vyzýva predovšetkým k tomu, aby sme iných neohovárali a aby sme každému prejavovali citlivosť a lásku.

Ikonu Matky Ticha zhotovila rehoľná sestra z najväčšieho benediktínskeho kláštora Mater Ecclesiae, ktorý sa nachádza na malom ostrove San Giulio na jazere Orta (Taliansko). Sestru o to požiadal kapucín Emiliano Antenucci, ktorý sa venuje privádzaniu ľudí k duchovnému tichu. Originál ikony je umiestnený v kapucínskom kláštore v talianskom meste Penne.

Kópiu tejto ikony darovali v roku 2015 pápežovi Františkovi. Ikona oslovila pápeža natoľko, že ju dal zavesiť vedľa hlavného vchodu do Apoštolského paláca, ktorým prechádza každý, kto ho chce navštíviť. Písali sme o tom už v apríli minulého roka.

Národný riaditeľ Pápežských misijných diel, otec Ivan Kňaze informuje, že je ešte stále možnosť požiadať o zaslanie tejto ikony vytlačenej na tvrdší papier a textov októbrovej pobožnosti.

Pápežské misijné diela

The post Matka Ticha – Pápežské misijné diela pozývajú k októbrovej pobožnosti appeared first on Zasvätený život.

(Zamyslenie zo stránky zasvatenyzivot.sk.)