V Mozambiku prepustili unesené rehoľníčky, biskup ďakuje za modlitby a solidaritu

V Mozambiku prepustili unesené rehoľníčky, biskup ďakuje za modlitby a solidaritu
14. septembra 2020 andreas

Dve rehoľníčky, ktoré nedávno uniesli v Mozambiku, sú na slobode a sú v poriadku. Oznámil to v komuniké biskup diecézy Pemba Mons. Luiz Fernando Lisboa. Rehoľné sestry Ines a Eliane z Kongregácie sv. Jozefa z Chambéry boli v zajatí 24 dní.

„Spoločne pozdvihujeme k Bohu spev vďakyvzdania a aj naďalej sa modlíme za všetkých tých, ktorí sú ešte nezvestní, vysídlení a ktorí trpia následkami  násilia a vojny“, uvádza Mons. Lisboa.

Už od roku 2017 trpí severná oblasť Mozambiku, kde boli objavené veľké ložiská zemného plynu, vzrastajúcimi útokmi džihádistov a iných ozbrojených skupín. Výsledkom je množstvo mŕtvych a tisícky vysídlených. V pobrežnom regióne Cabo Delgado, hraničiacom s Tanzániou, panuje atmosféra strachu.

„Z celého srdca ďakujeme všetkým ľuďom, ktorí nás sprevádzajú v našom súžení svojimi modlitbami a solidaritou. Je nám to útechou a ukazuje nám to tvár milosrdného Boha“, dodáva Mons. Lisboa, ktorému sa kvôli jeho obrane chudobných už niekoľkokrát vyhrážali smrťou.

Vo svojom komuniké, ktoré médiá priniesli v pondelok 7. septembra, biskup zároveň pripomína prvé výročie návštevy pápeža Františka v Mozambiku, kam priniesol posolstvo nádeje, pokoja a zmierenia. Napokon prosí Boha o požehnanie zóny Cabo Delgado, aby jej obyvateľom dal dar pravého pokoja, „ktorý tak veľmi potrebujú“.

Zdroj: Vatican News, zk
Ilustračná snímka: ACN

The post V Mozambiku prepustili unesené rehoľníčky, biskup ďakuje za modlitby a solidaritu appeared first on Zasvätený život.

(Zamyslenie zo stránky zasvatenyzivot.sk.)