Rehoľné sestry z poľských Katowíc majú pozitívny test na koronavírus

Rehoľné sestry z poľských Katowíc majú pozitívny test na koronavírus
25. júna 2020 andreas

Tridsiatim sestrám z Kongregácie sestier svätej Alžbety v Katoviciach potvrdili infekciu koronavírusom. Štyri z nich išli do nemocnice a jedna z nich je v bezvedomí a vo veľmi vážnom stave napojená na dýchací prístroj. Ďalšie sú v bezpečí, pod dohľadom lekárov a zdravotných sestier, informovala agentúra E-kai.

Rehoľníčky, ktoré zostali doma, sú v dobrom zdravotnom stave. Existuje ešte niekoľko sestier s malými ťažkosťami a symptómami infekcie, ale situácia je pod kontrolou, vysvetľuje sestra Aleksandra Leki a zároveň dodáva, že zdravé sestry boli izolované od ostatných. Bývajú na inom poschodí kláštora. Celkovo žije v spoločenstve v Katoviciach 40 sestier.

Sme v neustálom kontakte s rodinnými lekármi a ak to bude potrebné, privoláme zdravotnú pomoc. Žiaľ, väčšinou ide o staršie sestry, takže nikdy nevieme, ako sa rozvinie ich choroba, hovorí Alina Kucharzewska, hovorkyňa Sliezského Vojvodstva. Sestry boli upozornené, že v prípade akýchkoľvek ťažkostí, alebo náhleho zhoršenia zdravia by mali okamžite zavolať sanitku, zdôrazňuje.

Podľa hovorkyne boli do kláštora doručené ochranné pomôcky, napríklad rúška na tvár, dezinfekčné prostriedky, rukavice a kombinézy. Rehoľné sestry ich majú povinne používať.

Niektoré sestry Alžbetínky pracujú, jedna z nich v metropolitnej kúrii v Katoviciach, kde bola nedávno potvrdená infekcia koronavírusom tiež pomocnému biskupovi Grzegorzovi Olszowskému.

V povinnej karanténe skončili aj ďalšie osoby, arcibiskup – metropolita Katovíc Wiktor Skworc a emeritný arcibiskup Damian Zimoń.

Zdroj: TK KBS / E-kai

The post Rehoľné sestry z poľských Katowíc majú pozitívny test na koronavírus appeared first on Zasvätený život.

(Zamyslenie zo stránky zasvatenyzivot.sk.)