Boh prichystal pre nás niečo lepšie… (Hebr 11, 40a)

Boh prichystal pre nás niečo lepšie… (Hebr 11, 40a)
7. júna 2020 andreas

(Juraj Danko) Minulé leto ma na ulici zaujal jeden človek. Mal vzadu na tričku veľkými písmenami napísané BOH. Boli tam i ďalšie slová, ale menším písmom, tie som už neprečítal. Pridal som však do kroku a po chvíli som vetu dočítal. Pokračovala: „Má pre tvoje modlitby túto odpoveď: 1. áno; 2. ešte nie; 3. mám pre teba niečo lepšie.“

 

Ten človek s nápisom na tričku sa možno inšpiroval dnešným slovom a takto pripomínal sebe i ľuďom okolo, že Boh je dobrý, stará sa. Jednoducho, že nás nekonečne miluje. Keď je to skutočne tak, prečo to u mňa nefunguje? „Áno“ neprišlo, „ešte nie“ už trvá roky a ani „to lepšie“ akosi neprichádza.  A ja som smutný a znechutený.

 

Keď toto prežívaš, možno ti pomôže obraz chlapca, ktorý si oboma rukami drží pri hrudi malé autíčko. Pred ním stojí otec. Jednou rukou prosí od chlapca to malé autíčko. V druhej za chrbtom má však preňho pripravenú celú autodráhu. Keď si sa našiel v tom dieťati, urob krok viery. Pusť sa svojej predstavy o šťastí. Boh pre teba pripravil niečo lepšie. Chce ťa obdarovať, len máš plné ruky.

 

 

(Zamyslenie pre východný obrad z Časopisu Slovo.)